Tart sa slaninom i povrćem
Sjajna večera uz čašu vina!
Sastojci za 4 osobe:
- 100 g luka
- 2 čena belog luka
- 50 g slanine ili šunke
- 300 g tikvica
- 50 g sira gaude ili ementalera
- 80 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 jaja
- začini (so i biber)
Priprema:
Sve sastojke iseckati (luk, beli luk, slaninu), a tikvice i sir izrendati. Slaninu ispržiti na tiganju bez dodatka masnoće. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, jajima i sirom, te dodati so i biber. Sve dobro izmešati viljuškom i u tu smesu s brašnom i jajima dodati isprženu slaninu i seckano povrće. Okrugli kalup (22 cm) premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu, poravnati i poravnati odozgo. Peći u zagrejanoj
rerni na 180°C, 30 - 35 minuta dok odozgo ne dobije svetlo smeđu bolju.
Prednost ovog tarta je u tome sto možete menjati povrće i meso po vašoj želji. Slaninu možete zameniti sa dimljenom, kuvanom ili presovanom šunkom, mlevenim mesom, piletinom, ćuretinom itd. Luk možete zameniti sa prazilukom, tikvice šargarepom, karfiolom ili brokolijem.
(Telegraf.rs)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ja
Ovo ne moze biti lose, moze se dodat razno povrce i sve vrste mesa osim ribe.
Podelite komentar