Tart sa slaninom i povrćem
Sastojci za 4 osobe:
- 100 g luka
- 2 čena belog luka
- 50 g slanine ili šunke
- 300 g tikvica
- 50 g sira gaude ili ementalera
- 80 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 jaja
- začini (so i biber)
Priprema:
Sve sastojke iseckati (luk, beli luk, slaninu), a tikvice i sir izrendati. Slaninu ispržiti na tiganju bez dodatka masnoće. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, jajima i sirom, te dodati so i biber. Sve dobro izmešati viljuškom i u tu smesu s brašnom i jajima dodati isprženu slaninu i seckano povrće. Okrugli kalup (22 cm) premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu, poravnati i poravnati odozgo. Peći u zagrejanoj
rerni na 180°C, 30 - 35 minuta dok odozgo ne dobije svetlo smeđu bolju.
Prednost ovog tarta je u tome sto možete menjati povrće i meso po vašoj želji. Slaninu možete zameniti sa dimljenom, kuvanom ili presovanom šunkom, mlevenim mesom, piletinom, ćuretinom itd. Luk možete zameniti sa prazilukom, tikvice šargarepom, karfiolom ili brokolijem.
(Telegraf.rs)
Video: Od ovog datuma sledi značajniji preokret vremena: Vremenska prognoza do kraja januara
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ja
Ovo ne moze biti lose, moze se dodat razno povrce i sve vrste mesa osim ribe.
Podelite komentar