POSNO! Izvanredna supa od gambora na grčki način
Sastojci:
- 1 kg gambora
- 120 ml maslinovog ulja
- 2 glavice luka, sečenog na rezance
- 4 čena belog luka
- 1 struk praziluka - beli deo
- 200 g sosa od paradajza
- 2 lista celera
- 2 komada zute paprike sečene na rezanca
- 1 komad crvene paprike sečene na rezanca
- 1 komad zelene paprike sečene na rezanca
- 120 ml tople vode
- malo soli
- malo bibera
- 1 kašiku sečenog peršunovog lista
Priprema:
Dinstati na ulju luk, beli luk i praziluk. Kada je omekšalo dodati sos od paradajza. Zatim dodati povrće (celer i paprike) sečeno na rezanca. Dinstati sa toplom vodom 20 minuta i dodati začine (so i biber).
Na kraju dodati očišćene gambore i dinstati još 10 minuta. Posuti peršunom i servirati uz pirinač.
(Telegraf.rs)
Video: Nova godina, novi počeci: Veče ispunjeno muzikom i zabavom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.