Najlepši đevreci iz domaće kuhinje

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g brašna

- 25 g svežeg kvasca

- 250 ml mlakog mleka

- 50 g otopljenog maslaca

- 2 kašike šećera

- 1 jaje

- 1 kašičica soli

Za premaz:

- 1 žumance

- 2 kašike mleka

- susam

Priprema:

U sud stavimo prosejano brašno i napravimo u sredini udubljenje, izdrobimo kvasac dodamo 2 kašike šećera i stavimo celo mlako mleko. Ostavimo da kvasac nadođe. Izradimo dosta čvrsto testo, pokrijmo ga krpom i ostavimo na toplo da naraste. Kad se testo udvostruči

tada dodajmo 1 jaje, maslac, so i brašno otprilike da dobijemo glatko meko testo, pa sve zajedno dobro izradimo. Mesimo otprilike 4-5 minuta da se svi sastojci dobro sjedine.

Pokrijemo krpom i ostavimo testo na toplo da ponovo naraste. Naraslo testo podelimo na više delova i pravimo valjkaste oblike odgovarajuće dužine za željenu veličinu đevreka, pa ivice sastavimo. Ðevreke premažemo sa razmućenim žumancem sa 2 kašike mleka. Obilato ih pospemo susamom (može i bez susama) i pečemo u podmazanoj tepsiji na 180°C dok ne dobiju lepu rumenu boju.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA