Sočna piletina u krem sosu s pečurkama

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 6 osoba:

- 900 g pilećih filea

- 2 kesice praška za sos od pečuraka

- 4 dl pavlake za kuvanje

- 3 dl krema „fraiche“ sa ukusom pečuraka

- začin

- so

- biber

- mleveni đumbir

- maslac po želji

Priprema:

Izrezati filee na tanke šnicle i proprziti na vrelom maslacu da dobije lepu boju. Premazati jednu vatrostalnu posudu maslacem, zatim uvaljati komade piletine u prašak za sos i slagati u vatrostalnu posudu, pa kada je sve poslagano umutiti ostatak praška sosa sa pavlakom i krem „fraiche“, dodati začin, malo soli, bibera i đumbira.

Sve preliti preko mesa i staviti u rernu na 180°C. Peći 45 - 55 minuta. Služiti sa kuvanim pirinčem ili pečenim krompirom uz salatu po izboru.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA