Sočna piletina u krem sosu s pečurkama
Sastojci za 6 osoba:
- 900 g pilećih filea
- 2 kesice praška za sos od pečuraka
- 4 dl pavlake za kuvanje
- 3 dl krema „fraiche“ sa ukusom pečuraka
- začin
- so
- biber
- mleveni đumbir
- maslac po želji
Priprema:
Izrezati filee na tanke šnicle i proprziti na vrelom maslacu da dobije lepu boju. Premazati jednu vatrostalnu posudu maslacem, zatim uvaljati komade piletine u prašak za sos i slagati u vatrostalnu posudu, pa kada je sve poslagano umutiti ostatak praška sosa sa pavlakom i krem „fraiche“, dodati začin, malo soli, bibera i đumbira.
Sve preliti preko mesa i staviti u rernu na 180°C. Peći 45 - 55 minuta. Služiti sa kuvanim pirinčem ili pečenim krompirom uz salatu po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.