Mediteranska pasta sa dimljenim lososom
Nesvakidašnje lep ukus, idealan za toplije dane...
Sastojci:
- 160 g testenine
- 100 g dimljenog lososa
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 dl belog vina
- 1 kašika kapara
- 3 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 veza peršuna
- beli biber
- so
Priprema:
Beli luk očistite i narežite za listiće. Losos narežite na trakice. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte beli luk. Kratko propržite, pa nalijte pavlaku za kuvanje. Kada se pavlaka zagreje, dodajte losos, kapar i vino, pa dobro pobiberite. Uz povremeno mešanje, kuvajte do željene gustine. Testenine skuvajte u posoljenoj vodi, al dente.
Ocedite pastu i pomešajte sa sosom. Ostavite minut, dva na toplom šporetu da se ukusi fino prožmu. Pospite naseckanim peršunom i posluzite uz zelene masline i rashladjeno belo vino.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Rekonstrukcija Vlade od marta do juna, sa nekima da se pozdravimo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.