Slane palačinke od krompira
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg krompira
- 200 g glatkog brašna
- 200 ml mleka
- 50 ml mineralne vode
- 3 kom jaja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- po zelji so, začin, biber
Priprema:
Krompir je potrebno najprije oljuštiti, oprati i izrendati krupnije. Krompiru dodati mleko, izmućena jaja, seckani beli luk, peršun, začine i brašno. To se sve izmeša, zalije mineralnom vodom i ponovno izmesa. U malo većem tiganju potrebno je zagrejati ulje. Pomoću dve kašike smesu vadite u zagrejano ulje i malo poravnajte u tiganju.
Palačinke je potrebno peći sa obe strane ravnomerno dok lepo ne porumene. Posle toga ih izvadite na kuhinjski papir kako bi se višak masnoće ocedio. Ove palačinke se prvenstveno poslužuju tople uz mladi sir, kiselu pavlaku, domaći kajmak, praktično po želji.
(Telegraf.rs)
Video: U crkvi Ružici u toku liturgija povodom obeležavanja hrišćanskog praznika Krstovdana
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.