Rižoto sa piletinom i šampinjonima
Sastojci za 3 osobe:
- 250 g pirinča
- 1 glavica luka
- 200 g šampinjona
- 200 g piletine
- mrvica mlevenog šafrana
- kašičica crvene paprike
- kašičica soli
- pola male kockice maslaca
- rendani parmezan
Priprema:
Piletinu narezati na kockice i pržiti u tiganju dok ne porumeni. U drugom tiganju prodinstati posoljeni naseckani luk. Kad postane staklast dodati crvenu papriku- slatku ili ljutu, kako ko voli. Ubaciti šampinjone narezane na kockice u luk i dinstati sve dok se voda koju su pustili ne povuče. Dodati meso, zaliti sa malo supe i pustiti da još malo prokrčka.
Odvojeno skuvati pirinač "al dente" i procediti. Dodati pirinač mesu i pečurkama, dodati šafran i maslac, promešati, poklopiti i ostaviti 5-10 minuta da odstoji. Posuti parmezanom i poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.