POSNO! Marokanski prilog od leblebije i sira

 ≫ 
  • 1

Sastojci za 2 osobe:

- 500 g kuvanih leblebija

- 4 - 5 čenova belog luka

- 1 kašičica dimljene crvene paprike

- 3 -4 kašike maslinovog ulja

- 3 - 4 kašike sitno seckanog korijandera

- so i biber po ukusu

- 1 manja glavica ljubičastog luka

- 3 - 4 kašike seckanog peršuna

- 1 limun, sok i narendana korica

- na vrh noža mlevenog kumina

- 100 g dimljenog tofu sira za posnu verziju (a originalni recept se sprema sa ovčjim ili feta sirom)

Priprema:

Leblebije oprati i potopiti preko noći u hladnu vodu. Prosuti tu vodu i naliti sa čistom vodom i pustiti da provri, a kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati dok leblebije ne omekšaju. Iscediti vodu, odstraniti kožicu koja se odvojila prilikom kuvanja i sipati ih u veću činiju. U tople leblebije staviti svo iseckano povrće, dodati maslinovo ulje, sok i narendanu koricu od limuna i na kraju dodavati začine.

Dobro promešajte, probajte da li je još potrebno soli i bibera, pospite izmrvljenim sirom i poslužiti je toplu, kao prilog ili samostalno jelo. Možete dodati i neko povrće po želji.

(Telegraf.rs)

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA