POSNO! Marokanski prilog od leblebije i sira
Sastojci za 2 osobe:
- 500 g kuvanih leblebija
- 4 - 5 čenova belog luka
- 1 kašičica dimljene crvene paprike
- 3 -4 kašike maslinovog ulja
- 3 - 4 kašike sitno seckanog korijandera
- so i biber po ukusu
- 1 manja glavica ljubičastog luka
- 3 - 4 kašike seckanog peršuna
- 1 limun, sok i narendana korica
- na vrh noža mlevenog kumina
- 100 g dimljenog tofu sira za posnu verziju (a originalni recept se sprema sa ovčjim ili feta sirom)
Priprema:
Leblebije oprati i potopiti preko noći u hladnu vodu. Prosuti tu vodu i naliti sa čistom vodom i pustiti da provri, a kada provri, smanjiti temperaturu i kuvati dok leblebije ne omekšaju. Iscediti vodu, odstraniti kožicu koja se odvojila prilikom kuvanja i sipati ih u veću činiju. U tople leblebije staviti svo iseckano povrće, dodati maslinovo ulje, sok i narendanu koricu od limuna i na kraju dodavati začine.
Dobro promešajte, probajte da li je još potrebno soli i bibera, pospite izmrvljenim sirom i poslužiti je toplu, kao prilog ili samostalno jelo. Možete dodati i neko povrće po želji.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Хвала
Podelite komentar