Sarmice u zelju, s junećim mesom
Sastojci za 4 osobe:
- 5-6 vezica zelja
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1/2 šolje pirinča
- 500 ml juneće supe od 1 kocke
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašika brašna
- ulje, začin, so, biber
Priprema:
Očišćeno zelje staviti na par minuta u kipuću vodu. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati narendanu šargarepu. Skinuti sa šporeta pa dodati mleveno meso, očišćeni pirinač, začiniti sa alevom paprikom, biberom, začinom i posoliti, pa uvijati sarmice.
Na dno vatrostalne činije poređajte nekoliko listova zelja i na njih ređajte zavijene sarme. Pomešati supu od kocke, kašičicu aleve paprike i brašno i prelijte preko sarmica. Ako je potrebno sipati još jednu šolju tople vode. Peći na 180 stepeni oko sat vremena. Služiti uz kiselo mleko.
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Sarma da al posna
Podelite komentar