Idealno pečena patka sa pomorandžom

 ≫ 
  • 2

Sastojci za 4 osobe:

- 1 patka (oko 2 kg)

- 2 pomorandže

- 1 luk

- nekoliko grančica timijana

- 1 kašika slatke mlevene paprike

- 200 g heljde

- 2-3 kašike ulja

- so, biber

Priprema:

Pripremiti patku, pomorandže, timijan i luk. Uz malo ulja i soli  izmešati crvenu slatku papriku i iscediti sok od jedne pomorandže. Staviti patku u nauljenu  posudu za pečenje pa je sa pripremljenom marinadom od ulja i crvene paprike premazati  sa svih strana.  Ostatke isceđene pomorandže ugurati u trbušnu šupljinu. Nakon toga  patku lagano preliti sokom od pomorandže.

Drugu pomorandžu narezati na kolutove i poređati oko patke. Dodati još dve polovine luka pa sve posipati listicima timijana ili suvim timijanom.  Staviti u rernu zagrejanu na 180°C i pokriti poklopcem ili folijom,  peći 90 minuta, a zatim nastaviti otkriveno peći još 30 minuta. Izvaditi iz rerne, malo ohladiti, iseći na komade i poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marjana

    22. mart 2017 | 10:31

    Zaboravili ste na heljdu, valjda je to prilog? Ja dodajem mlince, savrseno je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA