Špagete bolonjeze na poseban način
Ima li nekoga da ne voli italijansku klopu?
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- špagete
- 600 g paradajz pelata
- koncetrat paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja šargarepa
- 2-3 čena belog luka
- začin, biber, origano...
- parmezan
Priprema:
U šerpu usuti pelate sa celim čenovima luka, posuti sa kaščicom šećera, pa na tihoj vatri staviti da se krčka. Crni luk i šargarepu sitno iseckati i dinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, koncetrat paradajza (jednu kašičicu) začiniti začinom i biberom. Kada ste meso izdinstali dodajte ga u šerpu sa pelatima, pospite sa origanom (jedna velika kašika ili po ukusu).
Nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri oko 1-1,30 h. Što se duže krčka sve je ukusnije. Špagete skuvati u slanoj vodi sa malo ulja i kada su gotove usuti u tanjir, preliti sa bolonjeze sosom i posuti parmezanom.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 3: Gost Marko Miljković
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jeca
Testenina se kuva bez ulja, vodi se doda samo so i povremeno se promesa.
Podelite komentar