Špagete bolonjeze na poseban način
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- špagete
- 600 g paradajz pelata
- koncetrat paradajz
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja šargarepa
- 2-3 čena belog luka
- začin, biber, origano...
- parmezan
Priprema:
U šerpu usuti pelate sa celim čenovima luka, posuti sa kaščicom šećera, pa na tihoj vatri staviti da se krčka. Crni luk i šargarepu sitno iseckati i dinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, koncetrat paradajza (jednu kašičicu) začiniti začinom i biberom. Kada ste meso izdinstali dodajte ga u šerpu sa pelatima, pospite sa origanom (jedna velika kašika ili po ukusu).
Nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri oko 1-1,30 h. Što se duže krčka sve je ukusnije. Špagete skuvati u slanoj vodi sa malo ulja i kada su gotove usuti u tanjir, preliti sa bolonjeze sosom i posuti parmezanom.
(Telegraf.rs)
Video: Radujko poručio na Zlatnoj lopti: "Da se reprezentacija "pobije" za najviši plasman,..
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jeca
Testenina se kuva bez ulja, vodi se doda samo so i povremeno se promesa.
Podelite komentar