Špagete bolonjeze na poseban način

 
 ≫ 
  • 1

Ima li nekoga da ne voli italijansku klopu?

Sastojci:

- 500 g mlevenog mesa

- špagete

- 600 g paradajz pelata

- koncetrat paradajz

- 1 glavica crnog luka

- 1 manja šargarepa

- 2-3 čena belog luka

- začin, biber, origano...

- parmezan

Priprema:

U šerpu usuti pelate sa celim čenovima luka, posuti sa kaščicom šećera, pa na tihoj vatri staviti da se krčka. Crni luk i šargarepu sitno iseckati i dinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, koncetrat paradajza (jednu kašičicu) začiniti začinom i biberom. Kada ste meso izdinstali dodajte ga u šerpu sa pelatima, pospite sa origanom (jedna velika kašika ili po ukusu).

Nastaviti sa kuvanjem na laganoj vatri oko 1-1,30 h. Što se duže krčka sve je ukusnije. Špagete skuvati u slanoj vodi sa malo ulja i kada su gotove usuti u tanjir, preliti sa bolonjeze sosom i posuti parmezanom.

(Telegraf.rs)

Video: Podkast "Glasno", EP 3: Gost Marko Miljković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    6. april 2017 | 17:07

    Testenina se kuva bez ulja, vodi se doda samo so i povremeno se promesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA