POSNO! Jelo sa tofu sirom i račićima
Sastojci za 2 osobe:
Za sos:
- ½ šoljice fish sosa
- ½ šolje smeđeg šećera
- ½ šoljice tamari sosa (zamena je soja sos)
- začini po želji, čili, beli luk
- pola paketa pirinčanih rezanaca
- 300 g tofu sira
- 200 g račića ( po želji)
- 3 mlada luka
- kašika brašna
- 2 šake svežih sojinih klica
- malo korijandera
- malo kikirikija
- 1 limeta
Priprema:
Prvo pripremite sos od fish sosa, smeđeg šećera, tamari sosa i začina. Stavite pirinčane rezance u vruću vodu neka stoje 10-20 min. Prepržite tofu sitno narezan na kockice dok rubovi ne postanu smeđi. Ugrejte tiganj s malo ulja, dodajte rezance te stalno mešajte, dodajte pripremljeni sos, opet mešajte na jakoj vatri.Dodajte tofu, sve pomerite na jednu stranu, dodajte kašiku brašna i mešajte dok se sve ne sjedini.
Na kraju dodajte račiće i na smanjenoj vatri kuvajte još malo dok račići ne omekšaju. Dodajte sojine klice i isečeni mladi luk, začinite korijanderom po želji. Poslužiti s drobljenim kikirikijem i kriškom limete.
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dobar Grobar
Nisam znao da je jaje posno!!!
Podelite komentar