POSNO! Jelo sa tofu sirom i račićima
Sastojci za 2 osobe:
Za sos:
- ½ šoljice fish sosa
- ½ šolje smeđeg šećera
- ½ šoljice tamari sosa (zamena je soja sos)
- začini po želji, čili, beli luk
- pola paketa pirinčanih rezanaca
- 300 g tofu sira
- 200 g račića ( po želji)
- 3 mlada luka
- kašika brašna
- 2 šake svežih sojinih klica
- malo korijandera
- malo kikirikija
- 1 limeta
Priprema:
Prvo pripremite sos od fish sosa, smeđeg šećera, tamari sosa i začina. Stavite pirinčane rezance u vruću vodu neka stoje 10-20 min. Prepržite tofu sitno narezan na kockice dok rubovi ne postanu smeđi. Ugrejte tiganj s malo ulja, dodajte rezance te stalno mešajte, dodajte pripremljeni sos, opet mešajte na jakoj vatri.Dodajte tofu, sve pomerite na jednu stranu, dodajte kašiku brašna i mešajte dok se sve ne sjedini.
Na kraju dodajte račiće i na smanjenoj vatri kuvajte još malo dok račići ne omekšaju. Dodajte sojine klice i isečeni mladi luk, začinite korijanderom po želji. Poslužiti s drobljenim kikirikijem i kriškom limete.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dobar Grobar
Nisam znao da je jaje posno!!!
Podelite komentar