POSNO! Jelo sa tofu sirom i račićima

 ≫ 
  • 2

Sastojci za 2 osobe:

Za sos:

- ½ šoljice fish sosa

- ½ šolje smeđeg šećera

- ½ šoljice tamari sosa (zamena je soja sos)

- začini po želji, čili, beli luk

- pola paketa pirinčanih rezanaca

- 300 g tofu sira

- 200 g račića ( po želji)

- 3 mlada luka

- kašika brašna

- 2 šake svežih sojinih klica

- malo korijandera

- malo kikirikija

- 1 limeta

Priprema:

Prvo pripremite sos od fish sosa, smeđeg šećera, tamari sosa i začina. Stavite pirinčane rezance u vruću vodu neka stoje 10-20 min. Prepržite tofu sitno narezan na kockice dok rubovi ne postanu smeđi. Ugrejte tiganj s malo ulja, dodajte rezance te stalno mešajte, dodajte pripremljeni sos, opet mešajte na jakoj vatri.Dodajte tofu, sve pomerite na jednu stranu, dodajte kašiku brašna i mešajte dok se sve ne sjedini.

Na kraju dodajte račiće i na smanjenoj vatri kuvajte još malo dok račići ne omekšaju. Dodajte sojine klice i isečeni mladi luk, začinite korijanderom po želji. Poslužiti s drobljenim kikirikijem i  kriškom limete.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA