Piletina sa indijskim orahom i kikirikijem
Sastojci za 2 osobe:
- 300 g pilećeg filea
- 50 g kikirikja
- 50 g indijskog oraha
- 120 g belog pirinča
- 1 dl soja sosa
- 1 dl maslinovog ulja
- 450 g smrznute kineske mešavine
- biber, so, vegeta, gustin
Priprema:
Napraviti marinadu od 50 ml soja sosa, 30 ml maslinovog ulja i malo mlevenog bibera. Piletinu iseci na kockice i ostavi u marinadi 15-ak minuta. Za to vreme skuvati beli pirinač. Na malo maslinovog ulja propržiti kikiriki i indijske orahe (mogu ići celi ili malo rukom izmvrljeni), pa ih izvaditi iz tiganja. Na maslinovom ulju propržiti piletinu. Dodati smrznutu kinesku mešavinu, dinstati 5-7 minuta.
Dodati kikiriki i indijske orahe, a zatim i 50 ml soja sosa. Razmutiti 2 kafene kašicice gustina u 1 dl vode i sipati u tiganj. Dinstati do željene gustine. Ako želite više sosa, dodati vode i još malo dinstati. Začiniti po želji, ali pažljivo, soja sos je dovoljno jak, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.