Piletina sa indijskim orahom i kikirikijem
Sastojci za 2 osobe:
- 300 g pilećeg filea
- 50 g kikirikja
- 50 g indijskog oraha
- 120 g belog pirinča
- 1 dl soja sosa
- 1 dl maslinovog ulja
- 450 g smrznute kineske mešavine
- biber, so, vegeta, gustin
Priprema:
Napraviti marinadu od 50 ml soja sosa, 30 ml maslinovog ulja i malo mlevenog bibera. Piletinu iseci na kockice i ostavi u marinadi 15-ak minuta. Za to vreme skuvati beli pirinač. Na malo maslinovog ulja propržiti kikiriki i indijske orahe (mogu ići celi ili malo rukom izmvrljeni), pa ih izvaditi iz tiganja. Na maslinovom ulju propržiti piletinu. Dodati smrznutu kinesku mešavinu, dinstati 5-7 minuta.
Dodati kikiriki i indijske orahe, a zatim i 50 ml soja sosa. Razmutiti 2 kafene kašicice gustina u 1 dl vode i sipati u tiganj. Dinstati do željene gustine. Ako želite više sosa, dodati vode i još malo dinstati. Začiniti po želji, ali pažljivo, soja sos je dovoljno jak, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.