Kiš sa spanaćem i mladim sirom
Sastojci:
Za testo:
- 250 g brašna
- 125 g putera
- jedno žumance
- brašno za radnu površinu
Za fil:
- 400 g spanaća (skuvanog)
- 150 g mladog kravljeg sira
- 3 jajeta
- 150 ml mleka
- malo belog luka
- ulje
- prstohvat origana
- so
Priprema:
Brašno pomešajte sa puterom, žumancetom, malo soli, i par kašika hladne vode. Testo oblikujte u kuglu, umotajte u streč foliju i stavite u frižider na 30 min. Spanać koji ste skuvali i kupnije isekli dobro iscedite. Dodajte mu luk, jaja, mleko, origano i sir. Sve dobro izmešajte i malo posolite.
Testo razvucite, ali ne previše tanko i njime obložite kalup prečnika 24 cm (kalup treba da ima ivice). Dno izbockajte viljuškom, sipajte pripremljen fil i ispecite.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.