POSNO: Mirisni francuski baget iz vaše rerne

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g belog brašna

- 1 suvi kvasac

- 350 ml mlake vode

- malo soli

- malo palente za posipanje

Priprema:

U prosejano brašno dodamo suvi kvasac, so i uz dodavanje mlake vode umesimo glatko meko testo. Ostavimo ga 20 minuta da se odmara pokriveno, na toplom. Nakon 20 minuta podelimo testo na 4 dela, svaki komad premesimo i preklopimo u tri djela. Pokrijemo krpom i ostavimo još pola sata na toplom. Nakon pola  sata, oklagijom za testo razvijemo testo na željenu dužinu i oblikujemo bagete, na način da testo opet preklopimo na tri dela, dobro ga pritisnemo pa spoljne uzdužne ivice spojimo, dobro pritisnemo, i oblikujemo u baget.

Podlogu na koju slažemo bagete posipamo palentom, pa na nju stavimo oblikovane bagete, malo razmaknute, kako se ne bi slepili kod dizanja. Pokrijemo krpom i ostavimo da se podiže još 30 minuta. Rernu zagrejemo na 250 stepeni, bagete po sredini zarežemo i razmaknute pečemo na pek papiru oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu boju. Za vreme pečenja na dno rerne stavimo posudu s vodom, kako bi nam baget imao hrskavu koricu.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljena monografija o grupi Smak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA