Empanade - još jedan neodoljivi ukus španske kuhinje
Sastojci:
- 2 šoljice brašna
- ½ kašičice soli
- malo šećera
- 1 žumance
- ½ šoljice vode
Fil:
- luk
- mlevena svinjetina
- crvena paprika
- ljuti feferoni
- paradajz sos
- beli luk
Priprema:
Za testo:
Izmešajte brašno, so i šećer i u sredini napravite rupu u koju dodate žumance i vodu. Mesite dok testo ne bude meko i glatko. Premažite uljem i ostavite da odstoji oko 40 min. Testo razvijte i čašom oblikujte krugove koje punite filom, preklopite i pritisnete ivice viljuškom. Posle toga možete ih staviti u tepsiju, premazati ih maslacem i peći dok ne porumene.
Za fil:
Propržite luk, meso, papriku, feferone i beli luk. Zalijte paradajz sosom i kratko prodinstajte. Ako je preretko dodajte malo gustina. Fil možete praviti i po svojoj želji i ukusu, od šunke i sira do spanaća. Poslužite dok su tople uz sos po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Argentina
Empanada je samo jedna...Argentinska!!! Empanada es Aergentina
Podelite komentar