Empanade - još jedan neodoljivi ukus španske kuhinje

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 2 šoljice brašna

- ½ kašičice soli

- malo šećera

- 1 žumance

- ½  šoljice vode

Fil:

-  luk

- mlevena svinjetina

- crvena paprika

- ljuti feferoni

- paradajz sos

- beli luk

Priprema:

Za testo:

Izmešajte brašno, so i šećer i u sredini napravite rupu u koju dodate žumance i vodu. Mesite dok testo ne bude meko i glatko. Premažite uljem i ostavite da odstoji oko 40 min. Testo razvijte i čašom oblikujte krugove koje punite filom, preklopite i pritisnete ivice viljuškom. Posle toga možete ih staviti u tepsiju, premazati ih maslacem i peći dok ne porumene.

Za fil:

Propržite luk, meso, papriku, feferone i beli luk. Zalijte paradajz sosom i kratko prodinstajte. Ako je preretko dodajte malo gustina. Fil možete praviti i po svojoj želji i ukusu, od šunke i sira do spanaća. Poslužite dok su tople uz sos po izboru.

(Telegraf.rs)

 

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Argentina

    10. mart 2017 | 14:55

    Empanada je samo jedna...Argentinska!!! Empanada es Aergentina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA