POSNO! Domaći musli s bademima i susamom

  • 0

Sastojci:

- 300 g pahuljica (ovsenih, raženih, sojinih)

- 100 g badema ili lešnika ili oraha ili pomešano

- 130 g suncokretovih semenki (oljuštene)

- 40 g golice bundeve

- 40 g susama

- 30 g kokosa

- 125 g suvog voća (groždje, kajsije, borovnice, aronija...)

- 125 g soka od jabuke

- 2 kašike ulja

Priprema:

Zagrejati rernu na 160°C. Staviti sve sastojke, sem suvog voća, u činiju i promešati da se sjedini. Sipati u manji pleh i peći 30 min, sa mešanjem na svakih 10 min da ispari sok i sve se lepo zapeče. Izvaditi i ohladiti 10-15 min, pa staviti u teglu.

Možete ga čuvati do 2 nedelje, do tada će biti hrskav. Sastojke možete kombinovati po svojoj volji i želji,nešto dodati nešto oduzeti.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA