POSNO! Domaći musli s bademima i susamom
Sastojci:
- 300 g pahuljica (ovsenih, raženih, sojinih)
- 100 g badema ili lešnika ili oraha ili pomešano
- 130 g suncokretovih semenki (oljuštene)
- 40 g golice bundeve
- 40 g susama
- 30 g kokosa
- 125 g suvog voća (groždje, kajsije, borovnice, aronija...)
- 125 g soka od jabuke
- 2 kašike ulja
Priprema:
Zagrejati rernu na 160°C. Staviti sve sastojke, sem suvog voća, u činiju i promešati da se sjedini. Sipati u manji pleh i peći 30 min, sa mešanjem na svakih 10 min da ispari sok i sve se lepo zapeče. Izvaditi i ohladiti 10-15 min, pa staviti u teglu.
Možete ga čuvati do 2 nedelje, do tada će biti hrskav. Sastojke možete kombinovati po svojoj volji i želji,nešto dodati nešto oduzeti.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.