Biser Francuske kuhinje: prelepi kiš loren sa dimljenom pečenicom
Sastojci:
Testo:
- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli
Fil:
- 200 g dimljene pečenice
- 100 g rendanog sira
- 100 g mariniranih šampinjona
Preliv:
- 3 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Sitno iseckati dimljenu pečenicu i šampinjone, a sir narendati. Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti fil i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.