Biser Francuske kuhinje: prelepi kiš loren sa dimljenom pečenicom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Testo:

- 200 g mekog brašna

- 100 g maslaca

- 1 jaje

- malo soli

Fil:

- 200 g dimljene pečenice

- 100 g rendanog sira

- 100 g mariniranih šampinjona

Preliv:

- 3 jajeta

- 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i  umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Sitno iseckati dimljenu pečenicu i šampinjone, a sir narendati. Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti fil i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA