Domaće pecivo za hot-dog
Sastojci:
- 1 i ¼ čaše mleka
- 1/3 čaše ulja
- ¼ čaše šećera
- 1 kašičica soli
- 3 i ¾ čaše brašna
- 2 i ½ kašičice suvog kvasca
- 250 g viršli (12 kom)
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, osim viršli, pa napravite testo. Pošto ga dobro izradite, ostavite ga da nadođe, odnosno, da se udupla. Rernu zagrejte na 100°C i isključite. Kada je testo gotovo stavite ga na pobrašnjen sto i izradite duguljastu formu od koje izrežete 12 komada. Rukama oblikujte duguljastu formu, veličinu kao uobičajenu kiflu za hot-dog.
Stavite ih u tepsiju i u zagrejanu rernu da stoje oko 40-tak min. Izvadite tepsiju, uključite rernu na 180°C i kada se zagreje stavite da se peku oko 15 min. Onda, presecite po sredini, stavite, obarenu viršlu i začinite po volji.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.