Domaće pecivo za hot-dog

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 i ¼ čaše mleka

- 1/3 čaše ulja

- ¼ čaše šećera

- 1 kašičica soli

- 3 i ¾ čaše brašna

- 2 i ½ kašičice suvog kvasca

- 250 g viršli (12 kom)

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, osim viršli, pa napravite testo. Pošto ga dobro izradite, ostavite ga da nadođe, odnosno, da se udupla. Rernu zagrejte na 100°C i isključite. Kada je testo gotovo stavite ga na pobrašnjen sto i izradite duguljastu formu od koje izrežete 12 komada. Rukama oblikujte duguljastu formu, veličinu kao uobičajenu kiflu za hot-dog.

Stavite ih u tepsiju i u zagrejanu rernu da stoje oko 40-tak min. Izvadite tepsiju, uključite rernu na 180°C i kada se zagreje stavite da se peku oko 15 min. Onda, presecite po sredini, stavite, obarenu viršlu i začinite po volji.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA