Ražnjići od svinjetine sa začinjenim krompirom i mlevenom paprikom
Sastojci:
Marinada:
- 1 kg svinjskog mesa
- 1 glavica belog luka
- 2 kašike zrna korijandera
- suncokretovo ulje
- soja sos
- 2 kašike smeđeg šecera
- sok od limuna
- prstohvat mlevenog kumina
- drveni štapići za ražnjice
Za kurkuma krompir:
- 1 kg krompira
- 1 kašičice kurkume
- 6 kašika suncokretovog ulja
- 1 kašicica mlevene paprike
- krupna morska so
Priprema:
Isecite svinjsko meso na kockice. U dubljoj činiji izmešajte sitno seckani beli luk, zrna korijandera, ulje, soja sos, smeđi šećer, sok od limuna i mleveni kumin. U ovu smesu stavite meso, rukama izmešajte da marinadom budu obuhvaćeni svi komadići mesa, pokrijte streč folijom i ostavite preko noći u frižideru.
Pola sata pre nego što ćete spremati ovo jelo, izvadite meso iz frižidera, a drvene štapice za ražnjice potopite u vodu. Pred samo spremanje naslažite 4-5 komadića mesa na jedan štapić i pecite ražnjice na gril tiganju. Oljuštite krompir i isecite ga na komade. U dublji lonac sipajte vodu, posolite je, pa kada provri dodajte isečeni krompir. Pospite kurkumom, poklopite i kuvajte krompir 6-7 minuta od trenutka kada voda ponovo provri.
Za to vreme sipajte ulje u pleh u kojem ćete peći krompir i stavite ga u rernu da se zajedno dobro ugreju na 200°C. Kada je krompir kuvan, procedite ga, malo protresite u cediljki i pažljivo prespite u vreo pleh sa uljem. Pospite mlevenom paprikom, protresite pleh i vratite u rernu. Krompir pecite sve dok ne bude hrskav. Kada ga izvadite iz rerne pospite ga krupnom morskom solju i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.