Pileća krilca sa mlevenim ljutim papričicama na azijski način

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg pilećih krilaca

- 2 dl slatkog čili sosa

- 2 kašičice soja sosa

- 1-3 kašičice mlevenih ljutih čili papričica

- 2 mlada luka

- so i biber po ukusu

Priprema:

Krilca operi i odstrani vrhove. Meso osuši i ostavi sa strane dok napraviš sos- marinadu . Za sos- marinadu u posudu pomešaj slatki čili sos , soja sos i mevene ljute papričice dodajući kašičicu po kašičicu i probajuci, prema svom ukusu. U veću posudu stavi pripremljena krilca i uspi polovinu pripremljenog sosa-marinade, promešaj i pusti neka odstoji sat- dva u frižideru.

Prebaci krilca na pleh obložen papirom za pečenje i peci oko 30 min na 200 stepeni . Posle 20 min pečenja okreni krilca tako da lepo porumene sa obe strane . Gotova krilca prebaci na tanjir za serviranje i pospi nasečenim zelenim lukom ili nekim drugim povrćem , pa serviraj uz ostatak sos- marinade.

(Telegraf.rs)

Video: Mladi Romi u Žablju – snaga zajednice i potencijal za svetliju budućnost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA