Ćufte iz rerne, servirane s paradajz sosom 

 
 ≫ 
  • 1

Ćuftice ne moraju da budu kuvane u paradajz sosu - probajte nešto novo!

Sastojci:

- 250-300 g mlevenog mesa

- 1 crni luk

- 1 čen belog luka

- 1 kriška hleba

- 1 šargarepa, ne velika

- ½ crvene paprika

- so,biber,začin, mlevena crvena paprika, sušen peršun

Za sos:

- 4-5 kašika paradajiz sosa

- 2 dl vode

- 1-2 kašičice šećera

- začini po želji

- so

Za pohovanje:

- 1 jaje

- brašno, prezle

- sir rendani

Priprema:

Mleveno meso staviti u posudu, a hleb potopiti u vodu da omekša. Luk, beli luk, papriku i šargarepu naseckati sitno, pa pomešati sve sa mesom i dodati hleb, koji prvo iscedimo, izmrvimo, pa dodamo sve začine i izmešamo zajedno.

Ruke malo nauljiti pa praviti male cufte i pohovati ih sljedecim redom: - brasno, jaje, prezle, pa slagati u nauljenu vatrostalnu tepsiju i staviti da se peče oko 15 min na 200°C sa obe starane. Okrenuti prilikom pecenja i drugu stranu cufte kako bi se ravnomerno ispekle.

Za to vreme na malo maslinovog ulja staviti paradajz sos, šećer i začine sa vodom, promešati i staviti da malo proključa, pa politi po cuftama kad porumene i posuti sa narendanim sirom. Vratiti još oko 20 min u rernu da krčka. Poslužite po ukusu sa testeninom, pirinčem, pireom…

(Telegraf.rs)

Video: Matija izgleda kao lutka, ali stvarno: Barbi boj slavi i Svetog Luku i Helouvin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA