Bavarske rumene i mirisne kiflice
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 1,5 l vode
- 4,5 čaše od 2,5 dl brašna
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike sode bikarbone
Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti 1 sat na toplom mestu da nadođe, posle ga razvući u krug i podeliti na 16 delova, praviti kiflice od testa i staviti u frižider, oko pola sata. Nakon toga u proključali 1 l vode sa sodom bikarbonom, spuštati kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi, svaka, a u pleh staviti foliju i ređati kuvane kifle, posuti ih solju, rernu zagrejati na 200°C i peći ih, oko 20 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aleksandra
Kifla koja se topi u ustima. Lepsa je od obicne.
Podelite komentar
Goga
Ovo se zakuva sa 1/2 l.vode???
Podelite komentar