Pileće belo meso u slatko – ljutom sosu
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica aleve paprike ljute
- 1 kašičica tucane paprike ljute
- 2 pune male kašičice začina
- biber
- 2 zelene paprika
- 2 crvene paprike
- 3 paradajza
Priprema:
Luk sitno iseckati i pržiti na vrelom ulju, pa dodati šećer i karamelizovati luk sa šećerom, a zatim dodati i piletinu iseckanu na kockice. Pržiti dok piletina ne dobije lepu rumenu boju, i u ovo sipati sitno iseckane paprike i još pržiti.
Dodati pasirani ili sitno iseckani paradajz i malo vode, ako je gusto, a zatim i začine u količini po želji u zavisnosti, koliko volite ljuto. Sve lepo ukrčkati i služiti uz salatu, hleb, sireve, a lepo ide i uz testeninu ili pire krompir.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.