Pileće belo meso u slatko – ljutom sosu

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g pilećeg belog mesa

- 2 veće glavice crnog luka

- 2 kašičice šećera

- 1 kašičica aleve paprike ljute

- 1 kašičica tucane paprike ljute

- 2 pune male kašičice začina

- biber

- 2 zelene paprika

- 2 crvene paprike

- 3 paradajza

Priprema:

Luk sitno iseckati i pržiti na vrelom ulju, pa dodati šećer i karamelizovati luk sa šećerom, a zatim dodati i piletinu iseckanu na kockice. Pržiti dok piletina ne dobije lepu rumenu boju, i u ovo sipati sitno iseckane paprike i još pržiti.

Dodati pasirani ili sitno iseckani paradajz i malo vode, ako je gusto, a zatim i začine u količini po želji u zavisnosti, koliko volite ljuto. Sve lepo ukrčkati i služiti uz salatu, hleb, sireve, a lepo ide i uz testeninu ili pire krompir.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA