Zdrave ovsene lepinjice sa mladim sirom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 120 g ovsenih mekinja

- 2 jaja

- 300 g mladog sira

- 1 kašičica praška za pecivo

- so

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Jaja umutiti viljuškom, dodati mladi sir, posoliti po ukusu, a zatim dodati ovsene mekinje i kašičicu praška za pecivo. Dobiće se mekana smesa koja se ne lepi za dlanove. Smesu oblikovati rukama kao pljeskavicu i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći dvadesetak minuta. Dobije se oko 12 lepinjica.

Mogu da stoje nekoliko dana u poklopljenoj plasticnoj kutiji. Služiti uz jogurt, kiselo mleko, kefir ili premazane pavlakom, kajmakom, maslacem, ajvarom. A mogu se jesti i umesto hleba.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA