Zdrave ovsene lepinjice sa mladim sirom
Sastojci:
- 120 g ovsenih mekinja
- 2 jaja
- 300 g mladog sira
- 1 kašičica praška za pecivo
- so
Priprema:
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Jaja umutiti viljuškom, dodati mladi sir, posoliti po ukusu, a zatim dodati ovsene mekinje i kašičicu praška za pecivo. Dobiće se mekana smesa koja se ne lepi za dlanove. Smesu oblikovati rukama kao pljeskavicu i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći dvadesetak minuta. Dobije se oko 12 lepinjica.
Mogu da stoje nekoliko dana u poklopljenoj plasticnoj kutiji. Služiti uz jogurt, kiselo mleko, kefir ili premazane pavlakom, kajmakom, maslacem, ajvarom. A mogu se jesti i umesto hleba.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.