Jednostavne šnicle u sosu od pečuraka
Ukusna kombinacija mesa i povrća...
Sastojci:
- 4 juneće šnicle (a može i svinjski kare)
- 1 pakovanje svežih pečuraka
- senf
- 2 crna luka
- 2 dl pavlake za kuvanje
- so, začin, biber
- 1 kašika seckanog peršuna
- Prilog: ili testenina po izboru, ili 250-300 g pirinča
Priprema:
Šnicle malo istući. Blago ih premazati senfom pa malo posoliti. Na ulju ispržiti šnicle da fino porumane. Pržene šnicle izvaditi u posudu i ostaviti sa strane. U istom tiganju , gde smo pržili šnicle, dodati još ulja, ako je potrebno, pa ispržiti sitno seckani luk. Dodati pripremljene pečurke i pržiti sa lukom 15 min, dok ispari tečnost. Pred kraj dodati so, začin, biber, peršun i pavlaku za kuvanje. Pustiti da još malo prokrčka.
U međuvremenu pripremiti prilog. Skuvajte testeninu. Ili ako ste se ipak odlučili za pirinač - na maslacu ili ulju propržiti pirinač, dodati 2 čaše vode i lagano kuvati, ne dugo, posoliti, dodati malo začina i bibera.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Rekonstrukcija Vlade od marta do juna, sa nekima da se pozdravimo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.