Domaće kobasice, pržene na tiganju
Sastojci:
- sveža domaća kobasica
- voda
Priprema:
Sveže kobasice stavite u tiganj sa poklopcem i nalite vodom, odprilike do visine pola kobasice. Kasnije ih izbodite viljuškom ili nožem, pa dinstajte u poklopljenom tiganju. Okrenite kad se izdinsta donja strana, pa viljuškom izbušite i drugu stranu.
Kobasice će pustiti crvene začine-papriku i obojiti vodu, pustiće vlastitu masnoću na kojoj će se ispržiti. Kada kobasice budu mekane, otklopite da ispari voda i počne da se prži. Kad dobije lepu boju s jedne strane, okrenite je viljuškom i još kratko pržite dok ne porumeni i druga strana.
Kobasicu isecite na jednake delove, a crvenu mast ocedite u zasebnu posudicu i ohladite je. Koristite kao namaz na hleb ili za zapršku drugih jela - pojačaće ukus. Kobasice možete poslužiti uz pire od krompira ili kisele krastavce.
(Telegraf.rs)
Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.