Domaće kobasice, pržene na tiganju

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- sveža domaća kobasica

- voda

Priprema:

Sveže kobasice stavite u tiganj sa poklopcem i nalite vodom, odprilike do visine pola kobasice. Kasnije ih izbodite viljuškom ili nožem, pa dinstajte u poklopljenom tiganju. Okrenite kad se izdinsta donja strana, pa viljuškom izbušite i drugu stranu.

Kobasice će pustiti crvene začine-papriku i obojiti vodu, pustiće vlastitu masnoću na kojoj će se ispržiti. Kada kobasice budu mekane, otklopite da ispari voda i počne da se prži. Kad dobije lepu boju s jedne strane, okrenite je viljuškom i još kratko pržite dok ne porumeni i druga strana.

Kobasicu isecite na jednake delove, a crvenu mast ocedite u zasebnu posudicu i ohladite je. Koristite kao namaz na hleb ili za zapršku drugih jela - pojačaće ukus. Kobasice možete poslužiti uz pire od krompira ili kisele krastavce.

(Telegraf.rs)

Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA