Pečena krmenadla sa dunjama i medom
Sastojci:
- 1-2 kg krmenadli bez kosti
- 2-3 kom zrelih dunja
- 4-5 čenova belog luka
- 2 kašičice meda
- biber
- so
- 2 kašike mešavine suvih začina (mlevenog kima, suvog peršuna, origana, majčine dušice)
Priprema:
Krmenadlu iseći na šnicle, ali ne do kraja. Dobro je utrljati solju, biberom i suvim začinima. Oštrim nožem napraviti rezove na šniclama i ubaciti listiće belog luka. Kriške dunje (sa korom) naizmenično stavljati izmedju šnicli, pa sve premazati sa malo meda.
Čvrsto uviti, u dva sloja alu-folije, pa peći na 180°C, oko 1,5 h. Pažljivo odviti foliju i peći još 15 min da meso porumeni, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.