Pečena krmenadla sa dunjama i medom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1-2 kg krmenadli bez kosti

- 2-3 kom zrelih dunja

- 4-5 čenova belog luka

- 2 kašičice meda

- biber

- so

- 2 kašike mešavine suvih začina (mlevenog kima, suvog peršuna, origana, majčine dušice)

Priprema:

Krmenadlu iseći na šnicle, ali ne do kraja. Dobro je utrljati solju, biberom i suvim začinima. Oštrim nožem napraviti rezove na šniclama i ubaciti listiće belog luka. Kriške dunje (sa korom) naizmenično stavljati izmedju šnicli, pa sve premazati sa malo meda.

Čvrsto uviti, u dva sloja alu-folije, pa peći na 180°C, oko 1,5 h. Pažljivo odviti foliju i peći još 15 min da meso porumeni, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Pepeo i garež je sve što je ostalo od dva spaljena automobila na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA