Sočna piletina sa začinima, servirana u domaćoj tortilji
Sastojci:
Nadev:
- 500 g pilećih prsa bez kostiju
- 3 kom mladog luka
- 2 kom babura
- 1 supena kašika šećera
- 2 supene kašike soja sosa
- 2 kafene kašike kari praha
- 1 kom kisele pavlake
- 2-3 kafene kašičice kukuruznog skroba
- po ukusu so
- po ukusu biber
Tortilja:
- svež kvasac
- oštro brašno
- šećer
- 0.5 dl mleka
- so
Priprema:
Za tortilje umesimo klasično kiselo testo. U malo toplog mleka i šećera dodamo kvasac da nadođe, pa potom dodamo oštrom brašnu sa malo soli i pomešamo, uz dodavanje vode, isto kao za picu. Na pobrašnjenoj podlozi razvučemo testo na okrugle tortilje debljine do oko 3 mm i tortilju odložimo na pek papir i tako ređamo jednu na drugu ili odmah pečemo na teflonskom tiganju ili rostilju bez ulja.
Ukoliko tortilje pravite ranije možete ih odloziti i u zamrzivač pa ih vadite 20 min pre upotrebe ili ih možete odložiti u frižider, ali ih onda razvucite maksimalno tanko, jer će testo nadoći u frizideru. Kada ispečete tortilje prekrijte sud u koji ste ih odlozili.
Luk isečemo na osmine i propržimo na malo ulja zajedno sa baburom isečenom na trakice i dodamo malo soli. Kada dobije lepu boju dodamo 2-3 supene kašike vode i šećer. Kada počne da se karamelizuje dodamo meso, iseckano na trakice, kratko propržimo i dodamo nekoliko kašika vode, soja-sos, kari, biber. Kada je meso omekšalo dodamo pavlaku i skrob da zgusnemo nadev po zelji.
U gotov nadev dodamo svež peršun i sa njim punimo tortilje uz dodatak salate po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
A1r1
Burito
Podelite komentar