Sočna piletina sa začinima, servirana u domaćoj tortilji

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

Nadev:

- 500 g pilećih prsa bez kostiju

- 3 kom mladog luka

- 2 kom babura

- 1 supena kašika šećera

- 2 supene kašike soja sosa

- 2 kafene kašike kari praha

- 1 kom kisele pavlake

- 2-3 kafene kašičice kukuruznog skroba

- po ukusu so

- po ukusu biber

Tortilja:

- svež kvasac

- oštro brašno

- šećer

- 0.5 dl mleka

- so

Priprema:

Za tortilje umesimo klasično kiselo testo. U malo toplog mleka i šećera dodamo kvasac da nadođe, pa potom dodamo oštrom brašnu sa malo soli i pomešamo, uz dodavanje vode, isto kao za picu. Na pobrašnjenoj podlozi razvučemo testo na okrugle tortilje debljine do oko 3 mm i tortilju odložimo na pek papir i tako ređamo jednu na drugu ili odmah pečemo na teflonskom tiganju ili rostilju bez ulja.

Ukoliko tortilje pravite ranije možete ih odloziti i u zamrzivač pa ih vadite 20 min pre upotrebe ili ih možete odložiti u frižider, ali ih onda razvucite maksimalno tanko, jer će testo nadoći u frizideru. Kada ispečete tortilje prekrijte sud u koji ste ih odlozili.

Luk isečemo na osmine i propržimo na malo ulja zajedno sa baburom isečenom na trakice i dodamo malo soli. Kada dobije lepu boju dodamo 2-3 supene kašike vode i šećer. Kada počne da se karamelizuje dodamo meso, iseckano na trakice, kratko propržimo i dodamo nekoliko kašika vode, soja-sos, kari, biber. Kada je meso omekšalo dodamo pavlaku i skrob da zgusnemo nadev po zelji.

U gotov nadev dodamo svež peršun i sa njim punimo tortilje uz dodatak salate po izboru.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA