Svinjska rebra pečena sa pažljivo biranim začinima
Sastojci:
- 2 kg svinjskih rebaraca
- 1 glavica luka
- 2 kašike svinjske masti
- 4 kašika kečapa
- 3 kašike vorčester sosa
- 2 kašike sirćeta
- 4 kašike limunovog soka
- 2 kašike šećera(ili meda)
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičice bosiljka
- ½ kašičice čilija
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
Priprema:
Isecite rebarca po želji, na komadiće ili ostavite u komadu, a zatim posolite i pobiberite. Za sos na šećeru i masti propržite luk, a sve ostale sastojke pomešajte i dodajte, pa malo prokuvajte i rashladite. Nasečene komade rebaraca kratko prokuvajte (blanširajte) u malo zasoljenoj vodi, s kašičicom čilija, nekoliko zrna bibera i začina po ukusu, pa procedite.
Posolite ih i pobiberite i malo premažite uljem. Zatim meso namažite sosom i pecite 10-20 minuta uz premazivanje, takođe, sosom. Pecite na 200° C, 20-30 minuta, i smanjite na 180° C, premažite sosom, i to ponavljajte svakih 10 tak minuta u trajanju od jednog sata.
Poslužite uz dobru salatu i pečeni krompir.
(Telegraf.rs)
Video: Tzv. kosovska policija upala u zgradu opštine Gračanica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.