Svinjska rebra pečena sa pažljivo biranim začinima

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 kg svinjskih rebaraca

- 1 glavica luka

- 2 kašike svinjske masti

- 4 kašika kečapa

- 3 kašike vorčester sosa

- 2 kašike sirćeta

- 4 kašike limunovog soka

- 2 kašike šećera(ili meda)

- 2 kašičice senfa

- 1 kašičice bosiljka

- ½ kašičice čilija

- 1 kašičica soli

- ½ kašičice bibera

Priprema:

Isecite rebarca po želji, na komadiće ili ostavite u komadu, a zatim posolite i pobiberite. Za sos na šećeru i masti propržite luk, a sve ostale sastojke pomešajte i dodajte, pa malo prokuvajte i rashladite. Nasečene komade rebaraca kratko prokuvajte (blanširajte) u malo zasoljenoj vodi, s kašičicom čilija, nekoliko zrna bibera i začina po ukusu, pa procedite.

Posolite ih i pobiberite i malo premažite uljem. Zatim meso namažite sosom i pecite 10-20 minuta uz premazivanje, takođe, sosom. Pecite na 200° C, 20-30 minuta, i smanjite na 180° C, premažite sosom, i to ponavljajte svakih 10 tak minuta u trajanju od jednog sata.

Poslužite uz dobru salatu i pečeni krompir.

(Telegraf.rs)

Video: Tzv. kosovska policija upala u zgradu opštine Gračanica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA