Posebno ukusan pasulj prebranac sa majčinom dušicom
Omiljeno jelo naše nacionalne kuhinje...
Sastojci:
- ½ kg pasulja
- 4-5 glavica crnog luka
- 2 kašike sušenog povrća
- 1 glavica belog luka
- so
- biber
- majčina dušica
- 2 dl ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- zacin
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Prokuvati pasulj i prvu vodu baciti, pa naliti hladnom vodom i dodati kašičicu šećera, so i sušeno povrće i nastaviti s kuvanjem. Kada je pasulj skuvan, bitno je da ostanu cela zrna, procediti ga i ostaviti malo tečnosti sa strane.
Upržiti posebno luk na ulju i dodati kašiku brašna, a i ostale začine. Sipati proceđen pasulj i naliti preostalom tečnošću da ogrezne. Protresti da se sve lepo sjedini i zapeći u rerni na 180°C.
Služi se iz keramičke posude u kojoj se pekao pasulj.
(Telegraf.rs)
Video: Adam: Za 20 godina spasilačkog rada, nisam doživeo ovakvu intervenciju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
KUVAR
Pobogu,ovo što ste pročitali ne činite nikako!Kada odbacite prvu vodu,pasulj se naliva isključivo VRELOM VODOM !u suprotnom dobijate bezukusno jelo.Ako ne verujete probajte !!
Podelite komentar