Kako da ispržite meso, a da ostane sočno?
Sigurno se i vama dogodilo da od prelepo izabranog komada mesa, posle prženja dobijete neprijatno tvrd i suv proizvod? Svakako ne želite da vam se to ponovo desi, pa zato postupite na sledeći način:
- Pre prženja meso premažite uljem. Solite ga tek kada bude gotovo, jer će tokom prženja da izgubi vodu i biće zbog toga suvlje
- Ali! Ako ga niste premazali uljem, onda ga ipak posolite pre prženja - jer ako ga solite kasnije isteraće sve sokove, što ne želite.
Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
e, stvarno...
Da bi meso bilo sočno najbolje je malo ga izlupati tučkom, posoliti, nauljiti i ostaviti da odstoji u hladnjaku minimum dva sata(najbolje bi bilo da prenoći). Ovako pripremljeno meso je odlično za roštilj, a može i da se prži i peče. Ja spremam bez začina, a može se dodati i začin po želji kada se usoli.
Podelite komentar