Koji je osnovni pribor za dobar rad u kuhinji?
Ne kaže se slučajno da “bez alata nema zanata”! Tako je i u kuhunji.
Ako ste tek počeli da se bavite kuvanjem ili ste se odselili od roditelja i počeli da živite sami - ovo je savet šta treba obavezno da imate za rad:
- Pre svega potrebno je da imate jedan veći nož, jedan manji, kao i onaj za ljuštenje.
- Pored toga potrebne su vam dve daske, jedna za meso i povrće, a druga za sečenje voća i ostalog što seckate. Znamo da se daska za meso koje ide na termičku obradu ne koristi i za voće i povreće koje neće biti kuvano!
- Takođe, neizostavno je da imate rende, nekoliko varjača, kašiku i kutlaču za sipanje, cediljku malu i veću, makaze i nekoliko kuhinjskih krpa. Dobar čekić za meso je preporučljiv.
- Jedna manja i jedna veća šerpa, kao i dobar tiganj koji se ne lepi su vam takođe neophodni.
Na kraju, nije obavezno ali je praktično imati i jedan kalup za mafine, jer u njemu možete da spremite gomilu stvari: hlebčiće, projice, mini pitice sa sirom ili mesom, itd.
Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.