Dobro odabrani začini su poželjni - ali samo u pravom trenutku!
Poznato je da ukus jela zavisi od začina, ali u tome ne treba preterivati. Neke začine ne treba stavljati u jelo pre nego što ostali sastojci dobro prokuvaju.
- Peršun pri dužem kuvanju izgubi i boju i čvrstinu kao i vitaminsku vrednost. Najbolje ga je staviti u jelo pre iznošenja na sto ili eventualno nekoliko minuta pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.
- Alevu paprika ne smete stavljati u suviše zagrejanu zapršku, jer pocrni i daje jelu gorak ukus.
- Zelen se stavlja u supu pola sata pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.
- Biber se nikada ne prži dugo jer može dobiti nepoželjan i odbojan ukus.
- Začine iz indijske kuhinje ipak - treba propržiti jer se tako razvijaju arome.
- "Tvrde začine" poput ruzmarina ili lovorovog lista, slobodno kuvajte duže.
Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.