Dobro odabrani začini su poželjni - ali samo u pravom trenutku!

 ≫ 
  • 0

Poznato je da ukus jela zavisi od začina, ali u tome ne treba preterivati. Neke začine ne treba stavljati u jelo pre nego što ostali sastojci dobro prokuvaju.

- Peršun pri dužem kuvanju izgubi i boju i čvrstinu kao i vitaminsku vrednost. Najbolje ga je staviti u jelo pre iznošenja na sto ili eventualno nekoliko minuta pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.

- Alevu paprika ne smete stavljati u suviše zagrejanu zapršku, jer pocrni i daje jelu gorak ukus.

- Zelen se stavlja u supu pola sata pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.

- Biber se nikada ne prži dugo jer može dobiti nepoželjan i odbojan ukus.

- Začine iz indijske kuhinje ipak - treba propržiti jer se tako razvijaju arome.

- "Tvrde začine" poput ruzmarina ili lovorovog lista, slobodno kuvajte duže.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA