Podvarak sa dimljenom kobasicom za zimski ručak
Sastojci:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- lovor
- par dimljenih kobasica
- biber
- ljuta paprika
Priprema:
Kiseo kupus iseći kao što se seče sladak kupus za salatu, na tanke rezance. Upržiti sitno seckan crni luk, posoliti, ali samo malo, dodati lovorov list, a pred kraj i sitno seckan čen belog luka. Dodati isečen kupus i kobasicu sečenu na tanje kolutove.
Naliti sa malo vode i sve to dinstati dok kupus ne omekša. Voditi računa o vodi, kad ispari, da ne izgori kupus. Promešati blago, povremeno ili protresti samo šerpu. Začiniti biberom i tucanom, ljutom, suvom paprikom i po potrebi posolite.
(Telegraf.rs)
Video: Zapadna Morava probila nasip novog rečnog korita duž deonice Moravskog koridora
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dusan
Moze umesto vode da se doda belo vino i par zrna kleke. Ukus je mom...
Podelite komentar
LB
Gdje je originalna slika jela?
Podelite komentar
Jeca
Ovo na slici nije podvarak.
Podelite komentar