Kako da napravite kandiranu pomorandžinu koricu?
Kupovna je skupa, a domaća se lako pravi...
Odlična je za ukrašavanje kolača i torti - a i sama po sebi ukusna. Naučite kako da je spremite sami u tri laka koraka!
1) Koru narandže izrežite na rezanca. Zatim u posudu sa 200 ml vode ukuvajte 100 g šećera i dodajte pripremljena rezanca od pomorandžine kore
2) Kuvajte dok voda skoro potpuno ne ispari
3) Izvadite pa uvaljajte u šećer u prahu i ostavite da odstoji oko 3 minuta.
Ovaj postupak se zove kandiranje narandžine kore.
Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.
(Telegraf.rs)
Video: Dragana Mirković sagradila kuću porodici sa Golije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cipiripi
Prvo treba da se kora iskuva u soli i sodi bikarboni da se ubiju pesticidi.
Podelite komentar