Kako da napravite kandiranu pomorandžinu koricu?

 
 ≫ 
  • 1

Kupovna je skupa, a domaća se lako pravi...

Odlična je za ukrašavanje kolača i torti - a i sama po sebi ukusna. Naučite kako da je spremite sami u tri laka koraka!

1) Koru narandže izrežite na rezanca. Zatim u posudu sa 200 ml vode ukuvajte 100 g šećera i dodajte pripremljena rezanca od pomorandžine kore

2) Kuvajte dok voda skoro potpuno ne ispari

3) Izvadite pa uvaljajte u šećer u prahu i ostavite da odstoji oko 3 minuta.

Ovaj postupak se zove kandiranje narandžine kore.

Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.

(Telegraf.rs)

Video: Dragana Mirković sagradila kuću porodici sa Golije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cipiripi

    28. januar 2017 | 18:41

    Prvo treba da se kora iskuva u soli i sodi bikarboni da se ubiju pesticidi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA