Domaći krem sir od kravljeg mleka
Sastojci:
- 3 l mlakog mleka
- 1 kašičica alkoholnog sirćeta
- so
Priprema:
Skuvajte 1 l mleka i sačekajte da se malo ohladi, pa mu dodajte jednu kašičicu alkoholnog sirćeta, promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi da odleži 24 sata. Posle toga dodajte u posudu još 1 l mleka, promešajte, pa ponovo ostavite da odleži 24 sata. Sada dodajte i treći litar mleka promešajte i opet ostavite da odleži 24 sata. Posle ovoga promešajte i stavite u gazu da se procedi. Dobro oceđeni sir izmešajte mikserom i posolite po želji.
A začini?
Začine odaberite i dodajte sami! Seckani vlašac, peršun, mirođija, šareni biber, paprika - ljuta ili slatka . . . samo su neke od ideja!
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.