Domaći krem sir od kravljeg mleka

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 3 l mlakog mleka

- 1 kašičica alkoholnog sirćeta

- so

Priprema:

Skuvajte 1 l mleka i sačekajte da se malo ohladi, pa mu dodajte jednu kašičicu alkoholnog sirćeta, promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi da odleži 24 sata. Posle toga dodajte u posudu još 1 l mleka, promešajte, pa ponovo ostavite da odleži 24 sata. Sada dodajte i treći litar mleka promešajte i opet ostavite da odleži 24 sata. Posle ovoga promešajte i stavite u gazu da se procedi. Dobro oceđeni sir izmešajte mikserom i posolite po želji.

A začini?

Začine odaberite i dodajte sami! Seckani vlašac, peršun, mirođija, šareni biber, paprika - ljuta ili slatka . . . samo su neke od ideja!

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA