Mekane šnicle, sa majčinom dušicom, na kajmaku

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 600 g telećih ili svinjskih šnicli

- 4 jajeta

- 200 g mladog kajmaka

- 4 kašike prezli

- 1 kašićica majčine dušice

- so, biber, ulje

Priprema:

Meso iseći na tanke šnicle, izlupati tučkom, posoliti pobiberiti i uvaljati ih u prezle. U veći djuveč ili šerpu sipati zagrejano ulje i dno prekriti šniclama. Preko šnicli posuti majčinu dušicu i sve to prekriti razmućenim jajima. Preko toga sipati zagrejan kajmak, pa prekriti alumunijumskom folijom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta. Skloniti aluminijumsku foliju i peći još 5-10minuta, da kajmak blago porumeni. Služiti uz kisele paprike, krastavce...

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA