Mekan, sočan i začinjen pečeni krompir
Sastojci:
- 5 krompira
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 2-3 kašike vinskog sirćeta
- 2 čena belog luka
- so, biber, bosiljak
- malo maslaca
Priprema:
Krompir oljuštiti i kuvati u posoljenoj vodi oko 10 min. U vatrostalnu činiju staviti mast i ubaciti u rernu koju ste ukljucili na 250 stepeni da se otopi. Kada je krompir kuvan prebacite ga u činiju i pecite oko 35 minuta dok ne porumeni. Za to vreme napraviti preliv od maslinovog ulja, sirćeta, ruzmarina, soli, bibera i belog luka. Sve zajedno pomešati.
Kad je krompir pečen izvaditi ga iz rerne, svaki raseći na pola i preliti sa prelivom. Na svaki staviti po malo maslaca. Vratiti u rernu još 10 min.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.