Mekan, sočan i začinjen pečeni krompir

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 5 krompira

- 2-3 kašike maslinovog ulja

- 2-3 kašike vinskog sirćeta

- 2 čena belog luka

- so, biber, bosiljak

- malo maslaca

Priprema:

Krompir oljuštiti i kuvati u posoljenoj vodi oko 10 min. U vatrostalnu činiju staviti mast i ubaciti u rernu koju ste ukljucili na 250 stepeni da se otopi. Kada je krompir kuvan prebacite ga u činiju i pecite oko 35 minuta dok ne porumeni. Za to vreme napraviti preliv od maslinovog ulja, sirćeta, ruzmarina, soli, bibera i belog luka. Sve zajedno pomešati.

Kad je krompir pečen izvaditi ga iz rerne, svaki raseći na pola i preliti sa prelivom. Na svaki staviti po malo maslaca. Vratiti u rernu još 10 min.

(Telegraf.rs)

Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA