Paradajz čorba sa ljutom papričicom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 manja glavica crnog luka

- 1 suva papričica (ljuta)

- 1 kašika brašna

- 3 dl paradajz soka

- 4 dl vode

- peršunov list

- posni rezanci

- so, biber, aleva parika, začin

Priprema:

U vruću šerpu staviti crni luk i kašičicu začina, tek da se ugreje, a zatim naliti sa mlakom vodom da ogrezne. Ubaciti suvu papričicu i kuvati dok se luk ne raskuva. Pet kašika brašna razmutiti u malo hladne vode i mešati da nema grudvica, naliti preko luka i dodati 3 dl paradajza uz mešanje. Staviti prstohvat soli i naliti sa 4 dl vode. Pustiti da prokuva 10-15 minuta i dodati posne rezance po želji. Kad je čorba kuvana začiniti sitno iseckanim peršunovim listom.

(Telegraf.rs)

Video: U poslednjoj ulici Beograda kao na Pančićevom vrhu: Iz kuće na sankama ili peške

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA