Bela čorba od pirinča i celera

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 l juneće ili pileće supe

- 100 gr okruglog pirinča

- 2 jajeta

- 200 ml kisele pavlake

- 1 veći limun

- 1 čen belog luka

- so, biber

- prstohvat mlevenog korijandera

- 1 vezica peršuna ili celerov list

Priprema:

Skuvati prvo pirinač u 1/2 l vode i malo nacedite limun. Kada je pirinač dobro kuvan, posle 15-20 min, ocedite ga. Umutite dobro jaja pa dodajte 200 g kisele pavlake. Dodajte tome skuvan pirinač i dobro pobiberite. Nalijte sa 2 sipaće kašike vrele juneće supe stalno mešajući pa sve zajedno sipajte u ostatak supe sa naseckanom, već kuvanom, šargarepom. Ostavite još pola minuta na vatri i sklonite.

Dosolite, pobiberite, ako treba još, dodajte prstohvat mlevenog korijandera i sitno seckan veliki čen belog luka. Nacedite ostatak limuna i obilno pospite sitno iseckanim peršunovim ili celerovim listom.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA