Bela čorba od pirinča i celera
Sastojci:
- 1 l juneće ili pileće supe
- 100 gr okruglog pirinča
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- 1 veći limun
- 1 čen belog luka
- so, biber
- prstohvat mlevenog korijandera
- 1 vezica peršuna ili celerov list
Priprema:
Skuvati prvo pirinač u 1/2 l vode i malo nacedite limun. Kada je pirinač dobro kuvan, posle 15-20 min, ocedite ga. Umutite dobro jaja pa dodajte 200 g kisele pavlake. Dodajte tome skuvan pirinač i dobro pobiberite. Nalijte sa 2 sipaće kašike vrele juneće supe stalno mešajući pa sve zajedno sipajte u ostatak supe sa naseckanom, već kuvanom, šargarepom. Ostavite još pola minuta na vatri i sklonite.
Dosolite, pobiberite, ako treba još, dodajte prstohvat mlevenog korijandera i sitno seckan veliki čen belog luka. Nacedite ostatak limuna i obilno pospite sitno iseckanim peršunovim ili celerovim listom.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.