U ovu supu ide i nekoliko opranih neoljustenih cenova belog luka. Crni luk se pazljivo opere i ocisti od spoljasnjih ljuski isece na pola i zapece na ringli da dobije zlatastu boju pa se tek tada ubaci u supu. Nikakve zacine osim soli i bibera dodavati. Odvoji se supa od povrca ( tu spadaju i crni i beli luk ) I ona se kratko zakuva sa rezancima ili knedlama od griza. U supu se na kraju doda svez persun. Tokom kuvanja se ne dodaje voda. Uz rinflajz osim rena ide jos i ajmokac i sladak sos od paradajza ( moze i slan ko ne jede slatko/ slane konbinacije ).
Mira.V.
Dok se supa kuva,nikada se ne doliva voda!Kuva se na tihoj vatri da ne isparava.Dolivanjem vode,razblazuje se i gubi na ukusu i kvalitetu.
Podelite komentar
Jeca
@Mira.V.
U ovu supu ide i nekoliko opranih neoljustenih cenova belog luka. Crni luk se pazljivo opere i ocisti od spoljasnjih ljuski isece na pola i zapece na ringli da dobije zlatastu boju pa se tek tada ubaci u supu. Nikakve zacine osim soli i bibera dodavati. Odvoji se supa od povrca ( tu spadaju i crni i beli luk ) I ona se kratko zakuva sa rezancima ili knedlama od griza. U supu se na kraju doda svez persun. Tokom kuvanja se ne dodaje voda. Uz rinflajz osim rena ide jos i ajmokac i sladak sos od paradajza ( moze i slan ko ne jede slatko/ slane konbinacije ).
Podelite komentar