Juneći ražnjići sa sveže samlevenim zelenim biberom i slaninom
Sastojci:
- 1 kg junetine
- 3 male kašike „garlic salt“ (mešavina suvog belog luka i soli)
- 2 kašičice sveže mlevenog zelenog bibera
- 10 kašika maslinovog ulja
- 15-20 štapića za ražnjiće
- 100 g tanko sećene panćete
Priprema:
Meso izrezati na manje kocke, pomešati sa navedenim začinima i maslinovim uljem i ostaviti 2-3 sata u frižideru. Štapiće za ražnjiće potopiti u vodu 15 minuta. Kada je meso odstojalo, uviti kocke u slaninu, pa poređati na štapiće.
Pržiti na roštilju 20-25 minuta dok lepo ne porumene. Mogu se pržiti i na većem teflonskom tiganju ili na električnom roštilju.
(Telegraf.rs)
Video: Snežna vejavica u Pančevu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.