Jednostavni bezglutenski hleb koji se ne mesi

 
 ≫ 
  • 6

Svež hleb bez loma u kuhinji!

Uzmite plastičnu posudu za merenje na kojoj piše „brašno“ i u nju sipate ukupno pola kilograma bezglutenskog brašna:

- oko 200 g kuruznog brašna

- oko 150 g integralnog pirinčanog brašna

- oko 150 g heljdinog brašna

Ovo se dobro izmeša i 1/4 mešavine se skloni u činijicu. U tu činijicu ubacite i ravnu kašičicu sode bikarbone i ravnu kašićicu praška za pecivo i ostavite sa strane.

One 3/4 mešavine sipajte u posudu za mešenje, dodajte 1 kašiku meda, 1-2 kašike maslinovog ulja, malo soli, kesicu suvog kvasca i 400 ml tople vode.  Uključite mikser. Mutite 5 sekundi. Isključite mikser. Začas je umućeno jer je i dalje „gustine pudinga“. Prekrite providnom folijom i stavite pola sata na toplom mestu.

Nakon tih pola sata, u testo umešajte mikserom i onu 1/4 izdvojenog brašna sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Ova masa nije čvrsta kao klasičan hleb pa se jednostavno sipa u kalup za pečenje hleba. Papir za pečenje je ovde obavezan.

Foto: vitkigurman.com Foto: vitkigurman.com

Kada je hleb skoro pečen, uzmite još jedan papir za pečenje, stavite ga na rešetku rerne, previrnite hleb naopačke i skinite ove papire koji su do sada bili u plehu. Ispecite malo „leđa“ hleba pre nego što ga proglasite gotovim. Kako ima svežinu danima, dobro ohlađenog ga kasnije prebacite u kesu pa u frižider.

Recept preuzet s bloga Vitki Gurman.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljudmila

    24. januar 2017 | 09:56

    Vec sam dva puta davala jednostavan recept od 4 vrste integralnog brasna i isto toliko semenki, bez mesenja, jednostavan, odlican. Ako nekog zanina, dacu recept ponovo, ja ga pravim dve godine i ne menjam sastojke

  • Bilja

    24. januar 2017 | 17:46

    Napisi recept u komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA