Riblja čorba po receptu starih alasa
Rečne ribe sa zdravim povrćem...
Sastojci:
- 3-4 glave šarana
- 1 kg razne sitne ribe
- 300 g šargarepe
- 100 g peršuna
- koren celera
- 3-4 lista lorbera
- 10-15 zrna bibera
- 1 l paradajz soka
- 5 dl belog vina
Priprema:
Vodu sipati u odgovarajuću posudu, dodati sve navedene namirnice i kuvati. U posebnom sudu propržiti 1-2 glavice crnog luka, zatim dodati sitno rendanu šargarepu, 2-3 korena peršuna i glavicu celera. Sve dobro izdinstati, dodati alevu papriku, pa naliti proceđenom čorbom od ribe. Prokuvati, zatim očistiti kuvanu ribu od kostiju i spustiti u čorbu. Prilikom serviranja, čorbu posuti sitno seckanim peršunovim listom ili celerovim listom.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.