Svinjska pečenica s jabukama je nezaboravni užitak!
Jabuke, luk i ukus žalfije....
Sastojci:
- 1,5 kg svinjske pečenice
- 2 kašičice soli
- kašičica mlevenog bibera
- 2 kašičice sušene majčine dušice
- 3 srednje velike jabuke
- 2 srednje glavice luka
- 10- 15 listova sveže žalfije
Priprema:
Rernu zagrejati na 220 stepeni. Pomešajte so , biber i majčinu dušicu, pa time sa svih strana natrljajte meso. Stavite ga u pleh i pecite pola sata. Kada mu kožura postane hrskava, smanjite vatru na 180 stepeni i nastavite da pečete još jedan sat.
Za to vreme očistite jabuke i luk pa ih nasecite na deblje kriške. Izvadite meso, kriške poređajte u pleh i pospite žalfijom, pa odozgo stavite meso. Pecite još sat, dok meso potpuno ne pmekša. Pre sečenja ostavite da odstoji najmanje 10 minuta. Poslužite sa pečenim jabukama i lukom - uz kelj ili kupus.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.