Svinjska pečenica s jabukama je nezaboravni užitak!

 
 ≫ 
  • 0

Jabuke, luk i ukus žalfije....

Sastojci:

- 1,5 kg svinjske pečenice

- 2 kašičice soli

- kašičica mlevenog bibera

- 2 kašičice sušene majčine dušice

- 3 srednje velike jabuke

- 2 srednje glavice luka

- 10- 15 listova sveže žalfije

Priprema:

Rernu zagrejati na 220 stepeni. Pomešajte so , biber i majčinu dušicu, pa time sa svih strana natrljajte meso. Stavite ga u pleh i pecite pola sata. Kada mu kožura postane hrskava, smanjite vatru na 180 stepeni i nastavite da pečete još jedan sat.

Za to vreme očistite jabuke i luk pa ih nasecite na deblje kriške. Izvadite meso, kriške poređajte u pleh i pospite žalfijom, pa odozgo stavite meso. Pecite još sat, dok meso potpuno ne pmekša. Pre sečenja ostavite da odstoji najmanje 10 minuta. Poslužite sa pečenim jabukama i lukom - uz kelj ili kupus.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA