Slana torta: opčinjavajući miks šunke i pavlake sa spanaćem
Sastojci:
- 1 kg spanaća
- so, biber
- zemička potopljena u mleko
- 50 g putera
- 4 žumanceta
- 2 dl kisele pavlake
- 6 belanaca
- brašno
- 200 g sitno iseckane šunke
Priprema:
Očišćen i opran spanać skuvajte u slanoj vodi, dobro ocedite i sameljite zajedno sa isceđenom zemičkom. Umešajte 10 g putera, jedno po jedno žumance i 1 dl pavlake, a od belanaca ulupajte čvrst sneg. Dosolite po potrebi, pospite sveže samlevenim biberom i pažljivo umešajte u sneg. Izlijte u pleh podmazan puterom i posut brašnom, stavite u rernu umereno zagrejanu na 220 stepeni i pecite pola sata.
Pečenu tortu presecite, pa donju polovinu nafilujte sitno iseckanom šunkom pomešanom sa 0,5 dl pavlake. Poklopite, prelijte preostalim puterom i pavlakom i odmah poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.