Slana torta: opčinjavajući miks šunke i pavlake sa spanaćem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kg spanaća

- so, biber

- zemička potopljena u mleko

- 50 g putera

- 4 žumanceta

- 2 dl kisele pavlake

- 6 belanaca

- brašno

- 200 g sitno iseckane šunke

Priprema:

Očišćen i opran spanać skuvajte u slanoj vodi, dobro ocedite i sameljite zajedno sa isceđenom zemičkom. Umešajte 10 g putera, jedno po jedno žumance i 1 dl pavlake, a od belanaca ulupajte čvrst sneg. Dosolite po potrebi, pospite sveže samlevenim biberom i pažljivo umešajte u sneg. Izlijte u pleh podmazan puterom i posut brašnom, stavite u rernu umereno zagrejanu na 220 stepeni i pecite pola sata.

Pečenu tortu presecite, pa donju polovinu nafilujte sitno iseckanom šunkom pomešanom sa 0,5 dl pavlake. Poklopite, prelijte preostalim puterom i pavlakom i odmah poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA