Jelo u trendu, samo za probirljive: jezik u sosu

 ≫ 
  • 0

Sastojci (količine su po ukusu):

- goveđi ili teleći jezik

- šargarepa

- celer

- biber u zrnu

- strugano orašče

- glavica crnog luka

- 3-4 čena belog luka

- so

Priprema:

Jezik dobro oprati i staviti u lonac da se kuva. Posle pola sata kuvanja u lonac dodati zelen (šargarepa, celer, peršun), biber, orašče, crni i beli luk i so. Kuvati dok jezik ne bude sasvim mekan, izvaditi ga iz supe i nožem i viljuškom skinuti kožicu, a zatim dok je još vruć iseći na tanke režnjeve. Poslagati na dugačku činiju i preliti sosom od rena.

Sos od rena:

- ren

- ulje

- brašno

- limunov sok

- peršun

Staviti u posudu punu kašiku ulja, zagrejati pa dodati tri pune kašike brašna i propržiti. Kada porumeni, naliti brašno supom od proceđenog jezika i to hladnom. Supe dodati toliko da sos bude gust. Zakiseliti sa malo limunovog soka. U ohlađen sos dodati malo nastruganog rena i dobro izmešati. Preliti sosom isečen jezik, a odozgo posuti seckan peršunov list.

(Telegraf.rs)

Video: Dragan Ričard Radić za Telegraf.rs o radu na holivudskim filmovima, o Sandri Bulok, Miri Furlan...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA