Jelo u trendu, samo za probirljive: jezik u sosu
Sastojci (količine su po ukusu):
- goveđi ili teleći jezik
- šargarepa
- celer
- biber u zrnu
- strugano orašče
- glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- so
Priprema:
Jezik dobro oprati i staviti u lonac da se kuva. Posle pola sata kuvanja u lonac dodati zelen (šargarepa, celer, peršun), biber, orašče, crni i beli luk i so. Kuvati dok jezik ne bude sasvim mekan, izvaditi ga iz supe i nožem i viljuškom skinuti kožicu, a zatim dok je još vruć iseći na tanke režnjeve. Poslagati na dugačku činiju i preliti sosom od rena.
Sos od rena:
- ren
- ulje
- brašno
- limunov sok
- peršun
Staviti u posudu punu kašiku ulja, zagrejati pa dodati tri pune kašike brašna i propržiti. Kada porumeni, naliti brašno supom od proceđenog jezika i to hladnom. Supe dodati toliko da sos bude gust. Zakiseliti sa malo limunovog soka. U ohlađen sos dodati malo nastruganog rena i dobro izmešati. Preliti sosom isečen jezik, a odozgo posuti seckan peršunov list.
(Telegraf.rs)
Video: Dragan Ričard Radić za Telegraf.rs o radu na holivudskim filmovima, o Sandri Bulok, Miri Furlan...
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.