Pileći paprikaš koji se lako i brzo sprema
Sastojci:
- veće pile
- 1 kg crnog luka
- 3 babure
- 2 kašike masti
- 100 g putera
- čaša pavlake
- 4 paradajza
- 4 krompira
- malo aleve paprike, biber,začini
Priprema:
Pile iseći na komade. Crni luk sitno iseckati i propržiti na masti, zajedno sa seckanim baburama, posoliti i još dinstati. Dodati puter, pola kašičice aleve paprike, bibera i soli pa spustiti komade piletine, a onda i oljušten paradajz isečen na kriške i kiselu pavlaku.
Sve promešati, ostaviti da se lagano kuva bez dolivanja vode, polupoklopljeno. Posebno skuvati krompir, oljuštiti ga i iseći na četvrtine. Pri serviranju na činiji napraviti venac od krompira, a u sredinu sipati paprikaš.
(Telegraf.rs)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.