Vruća ćureća supa za hladne zimske dane

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 3 šargarepe

- ½ kašičice ulja

- 2 kocke pileće supe

- po 100 g karfiola, graška i boranije

- 200 g ostataka pečene ćuretine (može belo meso kao zamena)

- 50 g rezanaca za supu

- vezica peršuna

Priprema:

Šargarepu očistite i nasecite na kolutiće. Zakuvajte 1,2 l vode pa dodajte 2 kocke pileće supe i kuvajte dok se ne rastope. U drugom loncu na srednjoj vatri dinstajte šargarepu sa ½ kašičice ulja i kašikom vode 2- 3 minuta, pa je podlijte pilećom supom. Pustite da zavri, a zatim dodajte povrće. Dok se ono kuva, ćuretinu nasecite na tanke kriške. Ubacite u supu i zakuvajte rezance. Pre posluživanja pospite iseckanim peršunom.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA