Vruća ćureća supa za hladne zimske dane
Sastojci:
- 3 šargarepe
- ½ kašičice ulja
- 2 kocke pileće supe
- po 100 g karfiola, graška i boranije
- 200 g ostataka pečene ćuretine (može belo meso kao zamena)
- 50 g rezanaca za supu
- vezica peršuna
Priprema:
Šargarepu očistite i nasecite na kolutiće. Zakuvajte 1,2 l vode pa dodajte 2 kocke pileće supe i kuvajte dok se ne rastope. U drugom loncu na srednjoj vatri dinstajte šargarepu sa ½ kašičice ulja i kašikom vode 2- 3 minuta, pa je podlijte pilećom supom. Pustite da zavri, a zatim dodajte povrće. Dok se ono kuva, ćuretinu nasecite na tanke kriške. Ubacite u supu i zakuvajte rezance. Pre posluživanja pospite iseckanim peršunom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.